UWAGA
W Filarach trwają prace nad organizacją i systemem gry.
Z tego powodu uniwersum jest w stanie nienadającym się do rozgrywki. Do czasu, daj Boże, bo poukładanie tego potrwa.
Prosimy o wyrozumiałość i cierpliwość.
Poranny brzask rozjaśnia ciemne, prawie czarne niebo. Noc z lekkim ociąganiem podnosi się ze swojego tronu, ustępując miejsca nowemu Dniu. Delikatna łuna bije od strony wschodu, obwieszczając wszystkim, że Słońce zaczyna swą wędrówkę po nieboskłonie, gasząc po drodze migoczące figlarnie gwiazdy. Ptaki kolejno rozpoczynają swą codzienną krzątaninę, śpiewając wesoło tylko im znane pieśni, kwiaty rozwijają swe wonne kielichy, wabiąc zapachem brzęczące owady. Dzienne istoty budzą się do życia, nocne zaś układają do snu. Poranek rozkwita w pełni, a promienie słoneczne spływają kaskadami na ziemię. Czas ucieka, południe zbliża się wielkimi krokami. Życie w Filarach Świata wre.
Zapraszam do dyskusji - rewolucję czas zacząć C:
TEMAT
Strony: 1
Władczyni Filarów Świata
* Co to są te Filary i jak tu grać?
Filary, to całkiem nowa gra RPG PBF. Jesteśmy całkiem nowym, autorskim systemem RPG. Staramy się, by wszystko było oryginalne, niepowtarzalne i ciekawe. Oferujemy bogaty wybór Ras, ogromną różnorodnosć cech i zdolności do wyboru, wiele ciekawych atrakcji i miejsc do prowadzenia rozgrywek. Gra posiada kilka płaszczyzn: fabularną, epizodyczną, polityczną i gospodarczą. Rywalizacja ma charakter wielopoziomowy: ogólny, personalny, wewnątrzrasowy i międzyrasowy. W budowie jest system ekonomiczny oraz szkolnictwa.
Klimat - fantasy, późne średniowiecze, lekko zmodyfikowane. Stereotypy i poznane na innych forach prawa magii - nieobowiązują. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Aby dowiedzieć się więcej o świecie przedstawionym - zapraszamy do zakładek "Historia, "Mapa" oraz "ABC"w menu strony.
* Jak dostać się do Rasy?
Czytaj ABC i wiadomość powitalną ze zrozumieniem. Aby dostać sie do Rasy należy wpierw ją wybrać, a następnie złożyć do niej podanie w forum "Ambasady Ras".
* Jak tu się walczy?
Zapraszamy na Arenę po wiecej informacji.
* Jak zarabiać?
W każdej Rasie jest wiele pracy i questów do wykonania. Ponad to w czasie podróży po Filarach na pewno spotka Cię wiele przygód, w których zyskasz to i owo.
* Dlaczego nie mogę wejść na subforum innej Rasy?
Ponieważ nie jesteś jej członkiem. Jedynie niektóre tereny Ras są udostępnione dla obcych.
* Dlaczego nie mogę pisać na terytorium Rasy Czarodziejów? Przecież złożyłem/am podanie...
A zostałeś przyjęty i przydzielony oficjalnie do Rasy? Jeśli nie - musisz poczekać nieco na akceptację prośby. Jeśli jednak jesteś już pełnoprawnym obywatelem Rasy - zgłoś to Magowi I Stopnia; to zapewne problem natury technicznej.
* Czy można posiadać własnego chowańca?
Owszem, można, z tym że nie może być on "magiczny", ani posiadać nadprzyrodzonych zdolności. Jeśli już koniecznie chcesz mieć magicznego chowańca - zapytaj o zgodę Władcę Rasy lub Maga I Stopnia, albo poczekaj spokojnie, aż takowe zwierzęta będą dostępne w sprzedaży.
* Kim są Pradawne Istoty?
Odsyłam do słownika.
* Kim są Los, Fatum i Przeznaczenie?
Mistrzami Gry. Po więcej informacji odsyłam do Słownika, pod hasło "Pradawne Istoty".
* Jakie są zdolności Rasowe?
Różne, różniste. Wszystko jest wyjaśniane w chwili przyjecia do Rasy.
* Mogę mieć dwa konta?
Nie. Jest to wyraźnie napisane w kodeksie: klonowanie istot jest zabronione. Chcesz kierować inną postacią - uśmierć starą i stwórz nową. Wyjątkiem są Pradawne Istoty.
* Mogę być w kilku miejscach na raz?
A posiadasz dar tworzenia projekcji astralnej albo zezwolenie na bilokację? Jeśli nie, to by je zdobyć - musisz wykazać, iż potrafisz dojrzale i dobrze prowadzić swą postać. Wtedy Członek Rady może nagrodzić Cię prawem bilokacji, czyli możliwością uczestniczenia, jak gracz w kilku sesjach na raz. Wyjątkiem jest Rynek (ChatBox), któy jest niejako oderwany od fabuły, mimo, że klimatyczny: by na nim rozmawiać nie tzreba mieć zezwolenia.
* Mogę czarować i tworzyć eliksiry?
O ile nie skończyłeś/aś Uniwersytetu, to jest to niemożliwe, ponieważ TWoja postać po prostu tego jeszcze nie potrafi. Magia w Filarach oddziałuje inaczej i znacznie silniej, niż w świecie ludzi, stąd wszelkie umiejętności, jakie posiadała niegdyś Twoja postać, są bezużyteczne - nie zadziałają. Właściwości roślin i ingerencji również są inne. Jeśli nie ukończyłeś/aś studiów, to jedynymi czarami możliwymi do rzucenia przez Ciebie, są te dostępne w Księgach sprzedawanych w miasteczku Keil'han, przy pomocy różdżki (tam również znajdziesz opisy innych przedmiotów i atrefaktów).
Jeśli masz jakieś pytania, a nie znalazłeś/aś na nie nigdzie odpowiedzi, to zadaj je śmiało. (;
Strony: 1